Werkgever

Haan Tuintechniek

Gepubliceerd op

12-04-2021

Beilen

Salaris(range): €2159- €2504,-

Sluitingsdatum

09-05-2021

37 p/week

25 vakantiedagen

MBO Hovenier

Reiskostenvergoeding

Bij het winterklaar maken van de tuin van een vaste klant heb je de fruitboom gesnoeid. De ruimte rondom de kroon krijgt weer licht en lucht. De waterloten heb je verwijderd. Een seizoen later zie je tijdens het verticuteren van het gazon de boom weer staan. De boom straalt gezondheid en groei uit en dat is waar jouw groene hart voor slaat!

jouw baan

Als hovenier bij Haan Tuintechniek werk je samen met Rinaldo en onderaannemers aan afwisselende groen projecten, denk aan: tuinrenovaties, onderhoud, straten en klein aanleg.

Samen met Rinaldo werk je met een logische werkvolgorde. De onderhoudslijst die jullie mee hebben maakt jullie werk overzichtelijk. Hierdoor kan je je volledig concentreren op je vakwerk. Daarnaast heb je de vrijheid om je eigen planning te bepalen.

Het werk bestaat veel uit contractwerk. Dat houdt in dat je periodiek bij klanten in de tuin werkt. Hierdoor leer je de tuinen en mensen goed kennen.

Jouw dag kan er zo uit zien:

7.00 – Kop koffie op de zaak en de bus inladen. Jullie gaan de tuin van een periodieke klant uit Westerbork renoveren. Jullie hebben deze tuin voor de vorige eigenaar aangelegd.

9.30 – De klant heeft groene vingers en helpt mee met wat kleine werkzaamheden. Terwijl jullie gezamenlijk een kop koffie drinken heeft hij nog een verzoek wat nogal wat extra werk betekent. Jullie bellen Daniël op voor overleg.

12.30 – De renovatie is een succes: gazon ligt er netjes bij, heggen gesnoeid, onkruid is verwijderd en bloemenperk is voorzien van nieuwe beplanting. Precies de juiste mix van bloeiers zodat de tuin het hele jaar door van bloeiende planten is voorzien! De klant is erg te spreken over het resultaat en de samenwerking. Het verzoek van de klant wordt later bij het winterklaar maken van de tuin uitgevoerd.

13.30 – Je komt aan bij de volgende klus. De eerste fase van de aanleg van een nieuwe tuin. Jullie gaan een enorme bamboe verwijderen, want op die plek gaan jullie een pad aanleggen. Gelukkig hebben jullie hier een kraantje voor. Het kraantje gebruik je vervolgens om zo veel mogelijk aarde alvast te verplaatsen.

14.30 – Tijd voor een bakkie. De klus loopt ondanks een enorme uitgroei aan wortels redelijk voorspoedig. Tijd om het gehele project door te spreken. Morgen komen jullie terug om te beginnen met straten en de contouren van de tuin aan te leggen.

16.30 – Job well done! Nadat jullie de bamboe hebben afgevoerd en de bus hebben uit- en ingeladen voor morgen kijken jullie voldaan naar de bus. Dat was een goede dag! Tot morgen.

over de werkgever

Daniël Haan is nu meer dan 12,5 jaar zelfstandig hovenier en zijn jonge, dynamische bedrijf Haan Tuintechniek floreert als nooit tevoren. ‘Ik heb het druk, er is veel werk voorhanden, met name veel tuinrenovatie en aanleg’, zegt Daniël. Met tuinrenovatie wordt het opknappen en vernieuwen van de tuin bedoeld. Dit kan betekenen dat het gazon opnieuw wordt geëgaliseerd of dat de verzakte bestrating wordt hersteld, maar het is ook mogelijk dat de hele tuin opnieuw wordt ingericht naar een nieuw ontwerp.

Daniël zit al 25 jaar in het hoveniersvak. Eerst als werknemer en later als werkgever. Het hoveniersvak zit hem in het bloed. ‘Het is een heel leuk vak. Je bent altijd buiten, maar moet ook met mensen omgaan. Het contact met de klant is belangrijk.’

Rinaldo werkt nu vier jaar fulltime bij Haan Tuintechniek. Samen met hem en Daniël vorm je de kern van het bedrijf. Zodra je na het inwerken vertrouwd bent met elkaar dan kan je een hoge mate van vrijheid en zelfstandigheid verwachten. Je kan grotendeels je eigen planning bepalen en jouw input over verbeteringen in bijvoorbeeld de werkvolgorde en andere suggesties zijn van harte welkom.

Check onze website voor meer indrukken: haantuintechniek.nl

je nieuwe collega's

Daniël Haan

Eigenaar // Hovenier

“We zijn een klein bedrijf waarin zelfredzaamheid belangrijk is. Als vakman kan je lekker je ding doen. We zijn betrokken met ons werk en met elkaar. We zijn eerlijk in de omgang en netjes met de klant. Erg belangrijk is dat we ook samen kunnen lachen!”

Rinaldo

Hovenier

“Ik vind de relatief grote vrijheid om zelfstandig dingen te doen fijn. We zijn als collega’s open en eerlijk tegen elkaar. Je weet wat je aan elkaar hebt en al met al heb ik hele fijne collega’s.”

wat is het perspectief?

Afhankelijk van je ervaring, vaardigheden en ambitie. We hebben mogelijkheden om je verder te helpen ontwikkelen naar meer vakkennis en/of meer verantwoordelijkheid.

(assistent-) Hovenier

(zelfstandig) Hovenier (A)

het aanbod

Wat bieden we aan jou?

Wat is voor de functie nodig?

De mogelijkheid om in een klein, professioneel en gezellig team te werken. We kennen een efficiënte werkwijze en werken met professioneel en veilig materiaal.
Werkervaring als hovenier en/of een hoveniersopleiding. We staan open voor iemand zonder veel werkervaring. Er moet dan wel een basis niveau aan kennis en vaardigheden zijn om het werk uit te kunnen voeren.

Wat bieden we aan jou?

Wat is voor de functie nodig?

De mogelijkheid om in een klein, professioneel en gezellig team te werken. We kennen een efficiënte werkwijze en werken met professioneel en veilig materiaal.
Werkervaring als hovenier en/of een hoveniersopleiding. We staan open voor iemand zonder veel werkervaring. Er moet dan wel een basis niveau aan kennis en vaardigheden zijn om het werk uit te kunnen voeren.